A festői Székelyföld

Fedezze fel Csíkcsomortánt és a Csíki-havasok központi részének legmagasabb csúcsát, a régi métafával és a Szent László kopjafával megjelölt Szellő-tetőt. Innen egész Csíkországot és a medencét körülölelő hegységeket is belátni.

Fedezze fel a katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelyét, búcsújáróhelyét és szellemi életének több évszázados központját Csíksomlyót. Minden pünkösdkor itt zajlik a híres csíksomlyói búcsú.

Vagy látogasson el Csíkszeredába, Székelyföld történelmi központjába. Látogasson el a híres Csíki Székely Múzeumba, tekintsen meg egy előadást a Csíki Játékszín színházban, kóstoljon bele a Székely gasztronómiába. Vesszen el a Petőfi Sándor sétány illataiba és ízeibe. Kóstolja meg híres pálinkáinkat, borainkat és söreinket. 

Helyek, amiket egyszer mindenkinek látnia kell

Parajd Sóbánya

Parajd és a Sóbánya

Próbálja ki a Parajdi sóbánya hatékony klímáját. Mindenkinek ajánljuk, de nem titok, hogy van néhány betegség, melyre kifejezetten jótékony hatással van a sóbányában való tartózkodás.

Az

Tudjon meg többet
Csíkszereda város

Csíkszereda

Székelyföld területén, Erdélyben, a Csíki-medence középső részén fekszik. Ismertségét többek közt a hozzá tartozó Székely kultúra és művészetek központja, a Csíksomlyó területén évenként sorra kerülő

Tudjon meg többet
Székelyudvarhely

Székelyudvarhely

A székelység történelmi, társadalom- és művelődéstörténeti központja, s Székelyföld évszázados hagyományokra visszatekintő székhelye. Az Udvarhelyi-medence egyik legkorábbi települése. Székelyföld és a székely székek központja évszázadokon

Tudjon meg többet
Korond

Korond

A Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja, vasas-kénes gyógyfürdővel, négy borvízforrással. A Szellő Szállótól másfél órányi távolságra.

Tudjon meg többet
Lázár Kastély

Lázár Kastély

A faluközponttól 200 méterre található műemlék elődje az András udvarház lehetett, mely még a XV. században épült. A Lázár-kastély története egybefonódik névadójának családjával. 1450 és

Tudjon meg többet

Programok és természet

Tusnádfürdői programok

Tusnádfürdői programok

Tusnádfürdõ és környékének természeti adottságai – változatos vegyi összetételű borvizek, mofetták, tiszta levegője, a lebilincselő táj – kitűnő gyógyhatásúak a neurózis, a szív és érrendszeri, a gyomor-, bél-, mozgásszervi bántalmak és a belső elválasztású mirigyek betegségeiben szenvedők gyógyításában.

Tudjon meg többet
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú

A csíksomlyói búcsú a székelyek középkori eredetű fogadalmi zarándoklata, amely mára már az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseményévé vált. A minden év pünkösdjén, több százezer résztvevő jelenlétében megtartott búcsú az erdélyi Csíksomlyó kegytemplomában és szabadtéri szentmise.

Tudjon meg többet
Békás-szoros

Békás-szoros

A Békás szoros már régóta a magyar turisták egyik kedvenc helye, hiszen a Kárpátokban található tektonikus eredetű szoros Erdély egyik legszebb látnivalója. A Hagymás-hegységben található szurdok védett terület, és része a Békás szoros – Nagyhagymás Nemzeti Parknak.

Tudjon meg többet
Szent Anna Tó

Szent Anna Tó

A Székelyföld „szívében”, a vulkanikus Hargita déli elvégződését jelentő Csomádban fekszik szinte az egész Kárpát-medence egyik leglátogatottabb tava, a Szent Anna-tó. Nevét mindenki ismerheti, a földrajzkönyvek lapjairól, hisz mindig az egyik legklasszikusabb példája a vulkanikus krátertavaknak.

Tudjon meg többet
Gyilkos tó

Gyilkos Tó

A Gyergyószentmiklóstól (Gheorgheni) 25 km-re fekvő Gyilkos-tó a Keleti-Kárpátok egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, egy jó óra alatt kényelmesen, kitűnően kiépített és jelzett turistaúton körbe tudjuk kerülni a tavat, élvezve a csodálatos táj egyedülálló látványát.

Tudjon meg többet

Találkozzunk 2023-ban is, a XI. Csíki Versünnepen!

Azon fiatalok felfedezése és a tehetséges versmondók továbbképzésének elősegítése. A Csíki Versünnep szorosan kötődik és kapcsolódik a Székelyföldi Varga Sándor Verstáborhoz, amelyben anyaországi és székelyföldi fiatalok vesznek részt. A verstáborban magasan képzett szakemberek segítik a fiatalok szakmai fejlődését.